'Eurosarja saattaa olla viimeinen mahdollisuuteni voittaa Englannin kanssa'

Comments · 39 Views

'Eurosarja saattaa olla viimeinen mahdollisuuteni voittaa Englannin kanssa'

Manageri Gareth Southgate sanoo, että Euro 2024 voi olla hänen ”viimeinen mahdollisuutensa” voittaa pokaali Halvat Englanti jalkapallopaidat kanssa.

53-vuotias Southgate on ollut vastuussa vuodesta 2016 lähtien ja vienyt joukkueensa vuoden 2018 MM-kisojen välieriin, Euro 2020 -finaaliin ja vuoden 2022 MM-kisojen puolivälieriin Qatarissa.

Hänen sopimuksensa päättyy joulukuussa, mutta jalkapalloliitto haluaa hänen pysyvän managerina seuraaviin MM-kisoihin vuonna 2026 Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Southgate kertoi kuitenkin saksalaiselle Bild-sanomalehdelle ulkoisesti, että epäonnistuminen pokaalin voittamisessa Saksassa voisi merkitä hänen jäämistönsä päättymistä.

"Jos emme voita, en luultavasti ole täällä enää. Silloin se voi olla viimeinen mahdollisuus", hän sanoi.

Halvat Pelipaidat

”Jos haluamme olla iso joukkue ja minä haluan olla huippuvalmentaja, niin silloin on toimittava suurina hetkinä.”

Southgaten joukkueen valmistautuminen turnaukseen on ollut vaihtelevaa, sillä 3-0-voittoa Bosnia-Hertsegovinasta seurasi perjantaina pettymys 1-0-tappio Islannille.

Englanti aloittaa EM-kampanjansa Serbiaa vastaan Gelsenkirchenissä sunnuntaina 16. kesäkuuta ennen otteluita Tanska lasten jalkapallopaidat ja Sloveniaa vastaan.

”Luulen, että noin puolet maajoukkuevalmentajista lähtee turnauksen jälkeen - sellainen on kansainvälisen jalkapallon luonne”, sanoi Southgate, joka on yhdistetty Manchester Unitediin, jos se erottaa Erik ten Hagin.

"Olen ollut täällä nyt lähes kahdeksan vuotta, ja olemme olleet lähellä. Tiedän siis, että et voi jatkuvasti seistä yleisön edessä ja sanoa 'tehkää vähän enemmän', koska jossain vaiheessa ihmiset menettävät uskon sanomaasi.

Kysyttäessä, miksi hän ei allekirjoittanut uutta sopimusta ennen EM-kisoja 2024, Southgate sanoi: "Syy tähän on se, että kritiikkiä olisi tullut enemmän, mikä olisi lisännyt painetta joukkueelle.

"Englanti teki niin kerran aiemmin Fabio Capellon kanssa, ja ennen turnausta oli suuri draama. On parempi tarkistaa itsensä turnauksen jälkeen."

Comments